LYIJYKOMPPANIA / AUERMAA / IVIAN

la 19 lokakuu 2019

Suomenkielisen metallin ilta, jonne isäntäbändi Lyijykomppania on kutsunut seurakseen Auermaan ja Ivianin

Lyijykomppania on suomenkielisen raskaan musiikin todellinen pioneeri, joka aloitti toimintansa ensimmäisen kerran jo vuonna 1981 jynkyttäen vahvasti edelleen. Yhtye nauttii vahvaa kulttisuosiota, sillä sen kompromissiton ja suorapuheinen synkkä musiikki on edelleen ajankohtaista ja karskina livemasiinana se erottuu edukseen koruttomalla tyylillään. Lyijykomppaniassa soittavat alkuperäisjäsen Moilasen (rummut) lisäksi Lindström (basso) ja Vuorinen (laulu & kitara). 
Lyijykomppanian Tietoja epäonnistumisista ja päättämättömyyksistä, tai Väkivaltaa ja vääriä lääkkeitä – cd (kuunneltavissa myös Spotifyssa) päätti kahdeksan vuoden hiljaisuuden levynjulkaisurintamalla ilmestyttyään heinäkuussa 2018. Uutta levyä työstetään – ja sen ensimmäiset hyvän vastaanoton saaneet ennakkokuuntelut ilmestyivät Soundissa kevätkesästä. Lyijykomppanian mielenmaisemaa piirtävät kantaaottavuus, arjen tragediat, historian havina, horjumaton yksitotisuus ja pinnan alle lakaistu huumori, jotka haastavat kuulijan ajattelemaan itse.

http://lyijykomppania.com/  (Keikat myös livetaltiointeja)
https://www.facebook.com/lyijykomppaniaofficial
https://www.instagram.com/lyijykomppania 

Illan toisena bändinä esiintyy jyväskyläläinen Auermaa, joka soittaa raskasta ja rosoista rokkia yhdistellen kauniita melodioita möyrintäpuolen kitaraosastoon. Bändin lyriikat kumpuavat ihmisenä olon sietämättömästä keveydestä, rakkaudesta, vihasta sekä muista elämän kaarista ja kiemuroista. Yhtyeessä vaikuttavat nykyään Markus Taipale (laulu), Tatu Hanhikoski (kitara), Juha Takanen (kitara), Mikael Minkkinen (basso) sekä Iiro Vuori (rummut). Taipaleen ympärillä täyden miehistönvaihdoksen myötä uuteen nousuun kohonnut yhtye on keskittynyt tuoreen materiaalin työstämiseen, ja tästä ensimmäisenä maistiaisena on tarjolla vasta julkaistu kappale Tie. Uusi kokoonpano on nälkäinen keikkojen suhteen ja uhkuu energiaa päästessään tarjoilemaan yleisölle setillisen taidokasta ja tummanpuhuvaa rokkia.

https://www.facebook.com/auermaayhtye/ 
https://www.instagram.com/auermaa/ 
https://www.youtube.com/channel/UCV6PfqkTEZsFT1oeeRhO9tQ 

Illan avaa mänttä-vilppulainen modernia suomenkielistä metallia soittava Ivian, joka julkaisi neljän biisin ”Surumuuri” EP:n heinäkuussa. Vuosien hiljaiselon jälkeen bändi heräteltiin kasaan parisen vuotta sitten ja ensimmäinen julkaistu kappale oli aiemmin tänä vuonna videoksikin kuvattu kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kertova Diagnoosi F30-31. Iloisista asioista ei lauleta EP:n muissakaan biiseissä, sillä sen nimikappale on omistettu yhtyeen laulajan Tommisen edesmenneelle veljelle. Myös kuolemanpelko ja elämänkolhut ovat yhtyeen uuden levyn tematiikassa läsnä. Yhtyeen kokoonpano on Ville-Veikko Tomminen (laulu), Aleksi Suoranta (kitara), Tero Vuorinen (kitara), Helend Jantsikene (basso) ja Iiro Hyvärinen (rummut).

https://www.facebook.com/ivianband/ 
https://www.instagram.com/ivianband/ 
https://www.youtube.com/ivianband/